BLOG

Leto je ideálnym obdobím na doplnenie vitamínu C prostredníctvom čerstvých sezónnych potravín. Medzi najbohatšie zdroje patria čierne ríbezle (181 mg vitamínu C nájdete v 100 g čiernych ríbezlí) a červené ríbezle (41 mg na 100 g). Sú skvelé do ovocných šalátov alebo smoothies.

Petržlenová vňať (150 mg na 100 g) môže dochutiť šaláty a polievky, zatiaľ čo brokolica (110 mg na 100 g) a paprika (80-300 mg na 100 g podľa druhu) sú vynikajúce možnosti na priamu konzumáciu do šalátov alebo v prípade brokolice ako blanšírovanej prílohovej zeleniny.

Kivi (92 mg na 100 g) a jahody (58 mg na 100 g) sú osviežujúce druhy ovocie vhodné do ovocných šalátov a dezertov. Citrusové plody ako citrón a pomaranč (53 mg na 100 g), mandarínka (30 mg na 100 g) a grapefruit (33 mg na 100 g) sú klasické zdroje vitamínu C vhodné do limonád a smoothies alebo na priame odšťavenie na prípravu domáceho džúsu.

Dôležité je konzumovať tieto potraviny čerstvé, pretože dlhé skladovanie a tepelná úprava môžu znižovať obsah vitamínu C. Leto je ideálnou príležitosťou vychutnať si veľké množstvo ovocia a zeleniny bohatých na tento dôležitý vitamín a podporiť tak svoje zdravie.

Tipy na kozmetické produkty s vitamínom C

Značka Kilig ponúka celú líniu produktov s vitamínom C. Takmer všetky obsahujú vyše 90% prírodných zložiek. Okrem toho, že všetky produkty sú vegánske, majú aj ďalšie prospešné látky v kombinácii s vitamínom C, napríklad kyselinu hyaluronovú, vitamín E a ďalšie v závislosti od daného produktu. 

Ráno

  1. Čistenie:

KILIG obnovujúci čistiaci gél a maska s vitamínom C a AHA kyselinami 2v1

Použite na odstránenie nečistôt a make-upu z celého dňa. Zanecháva pokožku hebkú a žiarivú. Používajte denne ako čistiaci gél alebo dvakrát týždenne ako masku. Odstraňuje odumreté bunky, účinne čistí a redukuje pigmentové škvrny. Obzvlášť je vhodný na unavenú a mdlú pleť. S kyselinou hyalurónovou a vitamínom C, ktoré majú hydratačné účinky.

  1. Sérum:

KILIG regeneračné sérum s vitamínom C, s kyselinou hyalurónovou a vitamínom E: Sérum aplikujte na čistú pleť. Zjednotí tón pleti, dodá zdravú textúru a rozjasní ju. Sérum sa ľahko vstrebáva. 

  1. Očné okolie:

KILIG očný gél s vitamínom C a E: Očný gél jemne naneste na oblasť očného okolia. Hydratuje, spevňuje pokožku v oblasti očného okolia a redukuje vrásky. 

  1. Denný Krém:

KILIG regeneračný krém s vitamínom C, s kyselinou hyalurónovou a vitamínom E: Aplikujte krém na tvár a krk. Obsahuje vitamín C a prírodnú kyselinu hyalurónovú. Vyhladzuje jemné vrásky, zjednocuje tón pleti, vďaka čomu vyzeráte mladšie. 

Večer

  1. Čistenie:

KILIG obnovujúci čistiaci gél a maska s vitamínom C a AHA kyselinami 2v1: 

Jemný a účinný pleťový čistič, ktorý zanecháva pokožku hebkú a žiarivú. Používajte denne ako čistiaci gél alebo dvakrát týždenne ako masku.

  1. Maska (1-3 krát týždenne):

KILIG set 3 regeneračných masiek s vitamínom C: Vitamíny C, vitamín E, kyselina hyalurónová a hviezdny prach sa spojili, aby bola vaša pleť hydratovaná, tonizovaná a rozžiarená.

Doplnkové tipy

Nebojte sa kombinovať produkty s vitamínom C pre maximálny efekt na vašu pokožku. Pravidelným používaním dosiahnete žiarivú, zdravú a mladistvo vyzerajúcu pleť, ktorá vám dodá pocit, že žiarite ako po dlhej letnej dovolenke.