BLOG

Ako už iste viete, ochranný faktor je nutné používať počas celého roka. Chrániť sa naozaj treba aj v zime, o čom si môžete prečítať viac v predošlom článku. Ochrana pred UV žiarením je však obzvlášť dôležitá v lete, keď si chcete užívať slnečné lúče intenzívnejšie. Vyhrievanie sa na slniečku je síce zdraviu prospešné a je to aj príjemný relax, no nesie so sebou aj isté riziká a treba si dávať pozor.

Najlepšiu ochranu pred negatívnymi účinkami slnečného žiarenia poskytuje ochranný faktor v kombinácii s antioxidantmi.

Skvelým antioxidantom je vitamín C, ktorý je jednou z obľúbených ingrediencií kozmetických výrobkov. Možno ste sa stretli s informáciou, že vitamín C by sa v lete nemal používať, pretože môže spôsobiť pigmentové škvrny. Nenechajte sa však odradiť! Funguje aj na pokožku vystavovanú slnku. Kľúčom je správne použitie.

Vitamín C je vhodný na všetky typy pleti a ponúka jej rôzne benefity: rozjasňuje, hydratuje, zjednocuje tón, podporuje tvorbu kolagénu, urýchľuje liečebný proces pokožky, redukuje vrásky, pigmentové škvrny či jazvičky po akné. Poskytuje pleti sviežejší vzhľad a zabraňuje jej predčasnému starnutiu. To vie docieliť svojou schopnosťou neutralizovať voľné radikály, čím pleť chráni pred oxidačným stresom a pred poškodením slnečným žiarením.

Vitamín C samotný však určite nie je náhrada za prípravok s ochranným faktorom, pretože netvorí bariéru a neabsorbuje UVA ani UVB. Naopak, osamote zvyšuje citlivosť pokožky na slnko a bez použitia ochranného faktora by ste naozaj riskovali začervenanie pokožky, či vznik tmavých fľakov.

Produkt s vitamínom C si naneste na vyčistenú pleť pred použitím produktu s ochranným faktorom (30+). Spolu poskytnú vašej pleti zvýšenú ochranu a z oboch produktov vyťažíte maximum. „Céčko“ zvyšuje účinnosť ochranného faktoru a opaľovací krém zároveň pomáha predchádzať oxidácii vitamínu C na pokožke, čím chráni jeho účinnosť. Produkt s ochranným faktorom nezabudnite počas pobytu na slnku nanášať opakovane.

V našej ponuke nájdete špeciálne línie produktov s „Céčkom“ značiek Kilig, či Sanctuary Spa.

Značka prírodnej kozmetiky /kili∙g/, ktorá si potrpí na pôvod ingrediencií svojich produktov, ponúka celú líniu produktov starostlivosti o pleť s vitamínom C v kombinácii s kyselinou hyalurónovou a vitamínom E. Tieto zložky sa výborne dopĺňajú a ich kombinácia zaručí ešte lepší účinok jednotlivých ingrediencií. V ponuke nájdete základnú starostlivosť ako sú pleťové sérum a pleťový krém, ale aj set regeneračných masiek, či očný gél.

krémcitsérum

Značka Sanctuary Spa má v ponuke pleťovej kozmetiky Vitamín C - Wet skin hydratačný gél, ktorý bol vytvorený špeciálne na použitie na vlhkú pleť, čím zvyšuje hydratačný účinok kyseliny hyalurónovej. Pre tých, ktorí už hľadajú vyššiu koncentráciu vitamínu C, je tu Rozžiarujúce sérum s 20% Vitamínom C. Sanctuary Spa tiež ponúka intenzívnu 1-minútovú rozjasňujúcu masku. Ak chcete „Céčko“ zatiaľ len vyskúšať, 1 minútku si určite nájdete.

sérummaskawet skin

Pre značku Sanctuary Spa však použitie vitamínu C nekončí pri starostlivosti o pleť. Súčasťou spomínanej línie sú aj produkty telovej kozmetiky (Rozžiarujúce telové sérum, či Sprchovacie Smoothie), ktoré rozžiaria, hydratujú a ochránia pred negatívnymi vplyvmi z ovzdušia pokožku celého tela. Okrem starostlivosti ponúkajú aj jedinečnú možnosť relaxu.

telové sérumsprchovacie smoothie

Na ochranu pred negatívnymi účinkami slnečného žiarenia ponúkame niekoľko rôznych prípravkov určených na opaľovanie. V prípade ochrany tváre však dávame do pozornosti Ochrannú tyčinku s OF 50+  od značky BioNike. Vďaka vysokému ochrannému faktoru, pohodlnej aplikácií a jemnej textúre je ideálna na ochranu partií tváre – nosu, perí, uší, znamienok či jaziev.

tyčinka

Ak však hľadáte na viacúčelový produkt s ochranným faktorom na bežný deň, skúste sa obzrieť po krémoch značky Korff. V našej ponuke nájdete aj tónovací BB krém s OF 20. Tento krém slúži na zjednotenie tónu pleti, vďaka ochrannému faktoru ju chráni pred fotostarnutím, no obsahuje aj aktívne zložky, ktoré pleť posilňujú, hydratujú a spomaľujú proces jej starnutia.

BB krém s OF 30

Ak sa rozhodnete pridať do svojej starostlivosti o pleť a telo produkty s vitamínom C, priaznivé výsledky určite onedlho spozorujete. Produktmi s ochranným faktorom však v lete určite nešetrite a so slniečkom opatrne! Cieľom je predsa nielen krásna, ale aj zdravá pleť. 🙃