BLOG

Pokožka novorodenca je jemná a citlivá, preto si vyžaduje dôkladnejšiu starostlivosť

Pokožka novorodenca je jemná a citlivá, preto si vyžaduje dôkladnejšiu starostlivosť. Je mäkká a náchylná na vonkajšie vplyvy, čím sa výrazne odlišuje od pokožky dospeláka. V tomto blogu sa pozrieme, ako detskej pokožke venovať tú správnu starostlivosť a aké produkty sú ideálnym spojencom v tejto oblasti.

Detská pokožka je o 20-30 % tenšia ako pokožka dospelých.

Tým je náchylnejšia na podráždenie a poškodenie. Preto je dôležité používať produkty s obsahom prírodných olejov a prípravkov, ktoré obsahujú čo najmenej chémie.

Prirodzená ochranná vrstva

Novorodenci sú pokrytí vernixom, prirodzeným ochranným pavlakom, ktorý pomáha udržiavať pokožku hydratovanú a chránenú pred infekciami. Jemné produkty podporujú túto ochrannú bariéru a udržujú pokožku zdravú.

Citlivosť na vonkajšie vplyvy

Detská pokožka má menej melanínu, čo ju robí citlivejšiu na UV žiarenie. Používanie ochranných produktov je tak dôležité aj pre prevenciu poškodenia pokožky slnkom. V lete je tiež dôležité používať aj ochranné faktory 50+, hlavne u malých bábätiek a detí.

Hodnota pH detskej pokožky

Je neutrálna. Počas prvých dní po narodení sa pH postupne znižuje a prvý mesiac po narodení sa blíži k hodnote 5.5, nedosahuje však hodnoty typické pre dospelú pokožku. Používanie produktov s vyváženým pH, môže pomôcť detskej pokožke pri prechode na nižšiu hodnotu pH.

Hydratácia a ochrana

Detská pokožka má menšiu schopnosť udržať vlhkosť, čo môže viesť k vysušeniu a podráždeniu. Preto je dôležité používať hydratačné krémy a oleje, ktoré pokožku vyživujú a chránia.

Ako sa teda správne starať o citlivú detskú pokožku?

Prírodné zložky sú šetrnejšie k pokožke

Produkty pre detskú pokožku by mali byť bez minerálneho oleja, silikónov, umelých farbív a parabénov. Mali by využívať radšej prírodné hydratačné zložky, ako sú jojobový a mandľový olej, ktoré udržiavajú pokožku jemnú a vláčnu. Takéto zloženie má napríklad výrobca značky Bübchen - ide o nemeckú značku, ktorá s detskou pokožkou pracuje už 60 rokov.

Kvalitu zabezpečí certifikácia

Je dôležité vyberať produkty, ktoré sú dermatologicky testované a odporúčané odborníkmi. Certifikácia od organizácií, ako je nemecká DHA (Deutsche Haut - und Allergiehilfe), potvrdzuje ich bezpečnosť na citlivú pokožku.

Prečo je dôležité používať jemné produkty

  • Bezpečné a prírodné zložky: Produkty bez minerálnych olejov, silikónov, umelých farbív a parabénov zaručujú šetrnosť k pokožke vášho dieťaťa.
  • Šetrné k životnému prostredia: Používanie prírodných ingrediencií prispieva k udržateľnosti a ochrane životného prostredia.
  • Dlhoročné skúsenosti a kvalita: Produkty vyvinuté s dlhoročnými skúsenosťami a prísnymi kontrolami kvality zaručujú spoľahlivosť.
  • Odporúčané odborníkmi: Testované dermatológmi a odporúčané pediatrami a pôrodnými asistentkami, produkty sú navrhnuté tak, aby minimalizovali riziko podráždenia a alergií.
  • Nezabudnite najmä, že detská pokožka je mimoriadne jemná a citlivá, a preto si vyžaduje špeciálnu starostlivosť.