BLOG

Existuje viacero dôvodov, prečo radi cestujeme lietadlom. Cesta je rýchlejšia, častokrát dokonca finančne menej náročná, nikto sa nemusí obetovať a šoférovať… Letecké spoločnosti však dnes prísne limitujú množsvo vecí, ktoré si môžete zobrať na palubu alebo do podpalubia. Pripravili sme preto pre vás niekoľko tipov, ako sa touto výzvou vysporiadať. 

Okrem hmotnosti existuje aj ďalší limit pre leteckú dopravu - množstvo tekutín, ktoré si môžete zobrať na palubu. Kozmetika býva obmedzená na 1000ml, maximálne však  na 100ml na jedno balenie či produkt. Dokonca sa všetky musia zmestiť do vrecúška s rozmermi 20x20cm. 

Ako sa teda vyhnúť tekutinám a ešte sa pobaliť efektívne a úsporne? Máme pre vás týchto 5 tipov: 

1.) Tuhý šampón

Ako váš univerzálny spoločník na cesty prvé miesto vyhráva tuhý šampón. Tuhý šampón vídať v regáloch čoraz častejšie. Okrem toho, že vám nezaberie miestečko pre ostatné tekutiny v kufri, má väčšinou prírodné zloženie. Oproti iným, tekutým šampónom, býva zväčša bez sulfátov a silikónov! 

Zvykne obsahovať rôzne výživné oleje podľa typu vlasov a takisto proteíny na hydratáciu vlasov. Keďže vydrží dlhšie ako klasické šampóny, šetrí nielen miesto v kufri, ale aj vašu peňaženku. Tuhý šampón dostanete väčšinou v ekologickom balení, takže je šetrný nielen k vlasom, ale aj k prírode. Použitie je veľmi jednoduché. Šampón namočíte do vody a vmasírujte do mokrých vlasov.  Chvíľu počkáte, kým sa vstrebe a následne opláchnete.

2.) Tuhý kondicionér

Kondicionér pomáha vlasy vyživovať chrániť a uľahčuje rozčesávanie. Keď občas pridáte aj masku na vlasy, vaše vlasy sa budú cítiť, akoby sa vrátili z relaxačnej dovolenky... Tuhý kondicionér vydrží dlho, je malý praktický a použitie je rovnaké, ako pri tuhom šampóne - treba ho dobre namočiť, a vmasírovať do vlasov, počkať, kým sa vstrebe a opláchnuť. 

3.) Tuhý deodorant

Tuhý deodorant je pomerne známy, no existuje v rôznych podobách, kvalite aj účinnosti. Je ideálny na cesty a v praktickom balení. Je však dôležité pozerať sa na tie, ktoré obsahujú prírodné zložky, silice či minerály znižujúce zápach a zabraňujúce jeho vzniku. Podpazušie je potom suché a vďaka prírodným esenciálnym olejom voňavé a svieže. 

4.) Tuhý sprchový gél 

O šampóne a deodorante už asi počul každý z nás, no tuhý sprchový gél sa zdá byť ako nejaká virtuálna realita v kozmetickom priemysle. Keďže je v ňom slovo gél, každý si predstaví nejakú gélovú tekutinu, ktorú si na seba namaže, následne opláchne vodou. 

Tuhý sprchový gél je však skvelá pomôcka na cesty. Je založený na rovnakom princípe ako šampón a kondicionér. Namočíme ho do vody, nanesieme na pokožku a opláchneme.  Častokrát je takisto vyrobený na prírodnej báze, bez sulfátov a silikónov. Pridané sú oleje, proteíny či iné látky prospešné hydratácii pokožky. 

5.) Klasické mydlo alebo detské mydlo na telo a ruky

Mydlo pozná naozaj každý. Nájdeme ich v rôznych tvaroch, veľkostiach, kvalite a taktiež vôňach. Keď si nie sme istí zložením, ktoré má každé mydlo rôzne, môžeme siahnuť po detskom alebo prírodnom mydle s esenciálnymi olejmi, ktoré je zväčša bez sulfátov, silikónov, parabénov a iných škodlivín. 

Máme pre vás aj ďalšie praktické tipy!

Ak sa pozrieme na úspornosť balení, tuhé šampóny, kondicionéry a deodoranty nájdeme väčšinou v 40-80 gramových baleniach. Skvelý príklad je značka Ben & Anna, kde je pri niektorých produktoch deklarované, že 40 gramov tuhého šampónu zodpovedá až 400ml bežného šampónu. Vydržať by mal teda veľmi dlho, v závislosti od dĺžky vlasov, frekvencie umývania aj kvality. 

Ďalší príklad je doslova prírodná bomba. Taliansky tuhý šampón značky Iteritalia na suché a normálne vlasy obsahuje až 98,5% zložiek prírodného pôvodu a je  bez parabénov, silikónov a sulfátov. Taktiež obsahuje veľa prírodných látok a olej v závislosti od daného druhu, napríklad arganový či olivový olej, ovsený extrakt alebo extrakt z nechtíka lekárskeho. 

Rovnako aj tretí produkt od značky Iteritalia na vlasy a telo obsahuje dokonca až 99% zložiek prírodného pôvodu a deklaruje použitie minimálne na 50 umytí (vlasov alebo tela). 

Tuhý kondicionér na hydratáciu vlasov a ľahké rozčesávanie a deodoranty bez obsahu hliníka takisto poskytuje prírodná značka Ben & Anna a tie sú dostupné v 40-60 gramových baleniach.

Čo sa týka tuhých sprchových gélov a mydiel, náš favorit je Iteritalia, ktorý sme spomínali už skôr, a je v kombinácii so šampónom: Iteritalia má celú škálu tuhých mydiel a vôní či veľkostí, je len na vás, ktoré vás očarí svojou vôňou, obalom alebo praktickým využitím. 

Bodhi je ďalšia prírodná značka, ktorá má skvelé hydratačné mydlá, napríklad s kozím mliekom a rôznymi prírodnými výťažkami, látkami a olejmi. Pre deti odporúčame značku Bübchen. Ich mydlo v tuhej forme je favorit na trhu a na cesty aj v domácnosti ho môže využiť celá rodina od malých až po veľkých.