BLOG

Cestovanie lietadlom môže byť pre mnohých zábavné, ale niektorí sa stretávajú s nepríjemnosťami ako sú zaľahnuté alebo až boľavé uši. U niekoho takýto diskomfort môže vyvolať až strach z lietania. Prinášame vám však rady, ako minimalizovať tlak v ušiach počas letu a vysvetlíme vám, prečo sú štuple do uší ideálnym riešením.

Prečo vás môžu bolieť uši?

S bolesťou či zaľahnutím v ušiach sa stretávame najmä počas vzlietnutia a pristávania. Počas týchto fáz sa dramaticky mení tlak vo vzduchu, čo môže spôsobiť, že sa vzduch v ušiach nedokáže správne vyrovnať s vonkajším prostredím. V skutočnosti sa za tým skrýva jednoduchá fyzika, ale pre mnohých to môže byť veľmi nepríjemné. Tým, že sa tlak vo vnútri ucha nezhoduje s tlakom mimo neho, môžete pocítiť ako vám v ušiach „zaľahne“, čo môže prejsť až do bolesti. . Tento pocit môže byť znásobený, ak máte alergie, prechladnutie alebo akýkoľvek problém s dýchacími cestami.

Rady, ako predchádzať bolesti uší

Žuvačky, zázrak na zaľahnuté uši
Žuvaním žuvačky uľahčíte vyrovnávanie tlaku. Preto si do príručnej tašky, určite nezabudnite jedny pribaliť. Niekedy pomôže miesto žuvania žuvačky aj cmúľanie cukríku.

Pite vodu
Hydratácia je kľúčová! Pravidelné prehĺtanie vody udržuje vaše uši „aktívne“ a pomáha vyrovnať tlak. Nezabudnite si počas letu často dopĺňať tekutiny.

Vyhnite sa alkoholu a kofeínu
Tieto nápoje môžu dehydratovať váš organizmus, čo zhoršuje problém s ušami. Radšej si doprajte vodu alebo bylinkový čaj.

Cvičte jednoduché triky
Vyskúšajte zakryť nos a jemne fúknuť, čo môže uvoľniť tlak. Môžete tiež skúsiť cvičenia s otváraním a zatváraním úst, aby ste pomohli vyrovnať tlak.

Používajte chrániče do uší
Mnohí by čakali, že štuple do uší slúžia iba na ochranu pred hlukom. Značka Quies však ponúka špeciálne chrániče do ušú pre cestovateľov. Sú navrhnuté špeciálne na reguláciu tlaku a zabraňujú bolesti uší.

Prečo si vybrať chrániče do uší Quies?

Štuple do uší Quies sú vyrobené z mäkkého silikónu, vďaka čomu poskytujú maximálny komfort. Keramický filter vo vnútri pomáha vyrovnáva tlak medzi uchom a okolitým prostredím. ktorý poskytuje pohodlie a účinnú ochranu pred bolesťou uší. Ich dizajn zabezpečuje dokonalé tesnenie a prispôsobenie, čo je kľúčové pri regulácii tlaku v ušiach. Tieto štuple sú opakovane použiteľné, takže ich môžete mať po ruke pri každom lete. Chrániče Quies sú však skvelým doplnkom aj na hory, pri cestovaní autom či vlakom.

Cestovanie môže byť stresujúce, ale vďaka chráničom do uší Quies si môžete užívať pohodlný let bez obáv z bolesti alebo zaľahnutých uší.  

Ak vás produkt Quies zaujal a chcete sa vyhnúť nepríjemným bolestiam uší v lietadle, objednať si ho môžete tu.